Molimo Vas sačekajte
Dečija astma
Šta treba da znaš o svojoj astmi ?

Principi upotrebe diska1. OTVARANJE POKLOPCA

Držite disk levom rukom, a palac desne postavite u odgovarajuće ležište kao na slici. Gurnite jako palcem poklopac do kraja u smeru prikazanom strelicom dok ne čujete „klik“. Na taj način ćete disk pripremiti za upotrebu.
2. PRIPREMA DOZE
Držite disk tako da je usisnik okrenut prema Vama. Palcem desne ruke gurnite okidač u smeru prikazanom na slici dok ne čujete „klik“. Time je doza leka spremna za upotrebu.
3. PRIMENA LEKA
Izdisaj: Izdahnite sav vazduh iz pluća. Udisaj: usnik u potpunosti obuhvatite usnama. Udahnite duboko na usta i zadržite dah desetak sekundi. Izdisaj: izvadite usnik iz usta, izdahnite vazduh polako na usta, još bolje kroz nos.
4. ZATVARANJE POKLOPCA
Držite disk levom rukom, a palac desno postavite u odgovarajuće ležište kao na slici. Palcem jako gurnite poklopac do kraja u smeru prikazanom na slici dok ne čujete „klik“. Disk je sada zatvoren. Svaki put kad gurnete okidač, broj preostalih doza će se umanjiti za jednu. Cifra na brojaču pokazuje broj preostalih doza na disku.

 

POGLEDAJTE JOS:

- Principi upotrebe spreja

- Principi upotrebe spreja preko komore

- Principi upotrebe turbohalera

Najčešća pitanja i odgovori

Šta da radim ako mi se javi kašalj, stezanje u grudima i teško disanje?
Odmah uzmi svoju plavu pumpicu, 2 doze preko komore koju inače koristiš. Za nekoliko minuta disanje će ti se popraviti. Ako ti nije bolje, ili ti se za neko vreme opet pogorša stanje, ponovo...
Opširnije
Hoće li astma ikad nestati?
Mnoga deca koja su u detinjstvu, pre polaska u školu imala astmu, kasnije nemaju probleme. Ipak ima i onih koji ne prestaju da imaju astmatske napade u pubertetu, a i kasnije u odraslom dobu. Kada...
Opširnije

Pokrovitelj