Molimo Vas sačekajte
Dečija astma
Šta treba da znaš o svojoj astmi ?

Akcija Povratak u školu 15.09.2010

Društvo za prava dece sa astmom je 15.09.2010. godine obeležilo akciju Povratak u školu, koja je osmišljena da podseti roditelje da na vreme dovedu decu na kontrolni pregled kod pulmologa pošto se najveći broj pogoršanja astme dešava upravo u septembru.

Akcija je održana u prostorijama OŠ Svetozar Marković a prisustvovala su deca, roditelji i profesori. Akciju su podržali vaterpolisti Andrija Prlainović i Nikola Radjen i košarkaš Marko Kešelj. Potpresednik Društva Dr Zorica Živković je održala kratko predavanje o astmi, a na kraju je pušten film Astma i sport. Posle održane diskusije u kojoj su učestvovala prvenstveno deca, Prlainović je delio autograme deci i dao izjavu, odnosno poruku deci sa astmom koja će biti uključena u film Astma i sport.

Na kraju su date kratke izjave o akciji za B92 i Tanjug, a ujutru istog dana i izjava za radio 202.

Uveče je na B92 snimljena kratka emisija o dečjoj astmi, alergenima prisutnim u školama, terapiji, potrebi za edukacijom i prognozi astme.

15.09.2010.
Snežana Radić

Najčešća pitanja i odgovori

Šta da radim ako mi se javi kašalj, stezanje u grudima i teško disanje?
Odmah uzmi svoju plavu pumpicu, 2 doze preko komore koju inače koristiš. Za nekoliko minuta disanje će ti se popraviti. Ako ti nije bolje, ili ti se za neko vreme opet pogorša stanje, ponovo...
Opširnije
Hoće li astma ikad nestati?
Mnoga deca koja su u detinjstvu, pre polaska u školu imala astmu, kasnije nemaju probleme. Ipak ima i onih koji ne prestaju da imaju astmatske napade u pubertetu, a i kasnije u odraslom dobu. Kada...
Opširnije

Pokrovitelj